Snabbladdare för iPhone

De flesta laddare, powerbanker och datorer kan ladda din iPhone utan problem. Men alla laddar inte lika snabbt. Här hittar du snabbladdare till din iPhone?

(Se våra snabba trådlösa laddare för iPhone)


iPhone 8, 8 Plus och iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR - snabbast laddning med Power Delivery 29W eller mer

iPhone 8, 8 Plus och alla iPhone X-modeller kan laddas ännu snabbare. Dessa modeller kan laddas med 5V och 2,1A som de tidigare modellerna. Men dessa modeller kan laddas ännu snabbare med Power Delivery. Power Delivery använder högre spänning och strömstyrka än det normala. För att använda Power Delivery krävs en laddare som har Power Delivery, en iPhone som har Power Delivery (8, 8 Plus eller X) samt en USB-C till Lightning kabel.

Laddarna till Apple Macbook och Macbook Pro är på 29W, 30W, 61W och 87W, och dessa är exempel på laddare med Power Delivery. Dessa kan användas för snabbladdning av iPhone 8, 8 Plus och X, och enligt Apple själva så kan man ladda upp till 50% av batteriet på 30 minuter. Åter igen så är det telefonen som sätter taket för hur snabbt den laddas, så en 87W laddare kommer inte att laddare fortare än t ex 61W. Power Delivery är en öppen standard, och det går bra att använda laddare av andra märken som har Power Delivery.


iPhone 5, 5s, 6, 6s, 6s Plus, 7 - snabbast laddning med 12W / 2,1 ampere eller mer

iPhone 5, 5s, 6, 6s, 6s Plus och 7 laddar endast med 5 volt. Den högsta strömstyrkan, och därmed snabbast laddning, är 2,1A

Detta innebär att en laddare ska kunna ladda med minst 2,1A för att ge kortast laddningstid. En laddare med 2,4A går också bra, eller t ex en iPadladdare, men din iPhone kommer dock endast att utnyttja 2,1A.

Har du en Apple laddare så är en laddare på 12W eller mer snabbast. De äldre laddarna på 5W går också att använda, men de har en strömstyrka på max 1A, så laddningen kommer att ta längre.


Några laddare och powerbanker for snabb laddning av iPhone 5 - 7